Máte rádi vánoční atmosféru?
Snad každý má rád vánoční pohodu a atmosféru. Krásné zimní dekorace s baňkami, všude světýlka, zkrátka romantika, jak má být. Většina lidí si doma vyzdobí alespoň stromeček a také okna, ale velice populární je mít vy zdobený celý dům či byt. Díky internetu si najdete spoustu návodů, jak si vyrobit dekorace, a tak ušetříte nemalé peníze, protože už je nebudete muset kupovat. Zvládnete to sami a za pár korun. Tak proč si něco nevyrobit, a ne vyzdobit si bydlení vánoční tematikou? Jsou lidé, kteří jsou perfekcionisté i po stránce dekorací. Musí mít v jednom dekoru nejenom věnce a stromeček, ale ve stejné barvě musí mít také závěsy na oknech, běhoun nebo ubrus na stole a také látková prostírání.

vánoční ubrus

Nesmí chybět ani vánoční látkové ubrousky. Jenže problém je sehnat krásné vánoční látky, na kterých bude jen vánoční za sněžená krajina anebo ozdoby. Většina výrobců totiž nabízí tyto látky v americkém stylu, což znamená sobi a Santa. A to samozřejmě každému nevyhovuje. Roste počet lidí, kteří odmítají dekorace i balící papír s americkou vánoční tematikou, a dávají přednost té české.

vánoční látka

Jenže je celkem problém sehnat vkusné látky, ze kterých by se daly ušít vánoční textilie. Vzhledem k tomu že utěrky, ubrusy, prostírání ubrousky mají jednoduchý obdélníkový střih, zvládne si tyto textilní doplňky ušít na stroji opravdu každý. Z vánočních látek se toho dá ušít spoustu. Chcete mít vánoční zástěru na pečení cukroví? Tak si ji ušijte. Chcete někomu darovat vlastnoručně vyrobené utěrky, které se stanou ozdobou každé domácnosti právě v období Vánoc? Ušijte jim je. Není na tom nic složitého. Když seženete látku v požadované gramáži, můžete si ušít daleko víc věcí než jen domácí textil. Můžete si ušít například vánoční tričko, které nikdo jiný na sobě mít nebude. Možností je hodně, využijte je.

Author